theme logo

Heerlijk wonen in Heemstede

Heemstede, even ten zuiden van Haarlem, is een kleine gemeente die al ruim zeven eeuwen bestaat. Wat van oorsprong een ambachtsheerlijkheid met veel buitenplaatsen was, is nu een heerlijke plek om te wonen, werken en ontspannen.

Natuur en recreatie

Heemstede is rijk aan prachtige natuurgebieden, zoals Wandelbos Groenendaal, Park Meermond en Landgoed Hageveld. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of gewoon genieten van de natuur. Bent u een waterliefhebber? Dan kunt uw hart ophalen op het Spaarne of de Ringvaart. Of loop op zondag de driepontjesroute.

Cultuur en historie

Houdt u van cultuur, dan houdt u van Heemstede. De eeuwenoude historie is nog altijd zichtbaar in bijzondere monumenten als het Oude Slot, De Naald, de Sint Bavokerk, de spoorlijn Heemstede – Aerdenhout en het molentje van Groenendaal. Gaat u graag naar het theater? In de Oude Kerk en theater De Luifel vinden regelmatig theatervoorstellingen plaats. En wie van zingen houdt, kan terecht bij een van de vele koren die Heemstede rijk is.

Sporten

Zin om u even lekker in te spannen? Heemstede heeft een gevarieerd aanbod van sportactiviteiten, sportverenigingen en sportaccommodaties. Van hockeyveld tot tennisbaan en van fitnesscentrum tot skatepark. Houdt u meer van hardlopen of voetballen? Ook dat kan in Heemstede!

Horeca en winkels

Een middagje shoppen, genieten van een lekkere lunch of gezellig wat drinken met vrienden? Vanuit Spaarnelicht zit u binnen vijf minuten in hartje Heemstede. Karakteristiek zijn winkelstraten als de Binnenweg en de Jan van Goyenstraat, de fijne speciaalzaken en de knusse restaurants. Wat gaat u vanavond eten? Frans, Australisch, Chinees of toch Italiaans?

Close search